L'Obrador
  • Qui som
  • Actualitat general
  • El dia a dia de l'escola taller
  • Confinament
  • Escola-taller
  • Al carrer
  • Escoles
  • Aniversaris




Arxiu

  • TALLERS D’ESTIU DEL 28 DE JUNY AL 16 DE JULIOL 27 de abril de 2021
  • MATRÍCULA OBERTA i TALLERS DE SETEMBRE 25 de juny de 2020
  • LES ENDEVINALLES DE L’ISAAC 4 de juny de 2020
  • MOTS RE…MOTS 3 4 de juny de 2020
  • PREGUNTA 32 – MIREU EL SISTEMA SOLAR… 4 de juny de 2020
  • PREGUNTA 31 – QUIN OCELL CANTA 3 de juny de 2020
  • PREGUNTA 30 – QUIN NOM TÉ 3 de juny de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: FEM MATÓ 2 de juny de 2020
  • PREGUNTA 29 – MIREU ELS PLANETES… 28 de maig de 2020
  • PREGUNTA 28 – QUIN NOM TÉ 28 de maig de 2020
  • PREGUNTA 27 – QUIN OCELL CANTA 28 de maig de 2020
  • MOTS RE…MOTS – 2 22 de maig de 2020
  • CUINA CONFINADA: GALETES DE MANTEGA…boníssimes! 22 de maig de 2020
  • PREGUNTA 26 – MIREU EL PLANETA… 20 de maig de 2020
  • PREGUNTA 25 – QUIN NOM TÉ 20 de maig de 2020
  • PREGUNTA 24 – QUIN OCELL CANTA 20 de maig de 2020
  • LES ENDEVINALLES DE L’SAAC 13 de maig de 2020
  • MOTS RE…MOTS 13 de maig de 2020
  • PREGUNTA 23 – QUIN NOM TÉ 13 de maig de 2020
  • PREGUNTA 22 – QUIN OCELL CANTA 13 de maig de 2020
  • L’OBRADOR A LA CARTA 9 de maig de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: ROTLLETS DE CANYELLA 8 de maig de 2020
  • LES ENDEVINALLES DE L’ISAAC 8 de maig de 2020
  • TALLER DE L’IMPULSTAP 7 de maig de 2020
  • PREGUNTA 21 – QUIN NOM TÉ 6 de maig de 2020
  • PREGUNTA 20 – MIREU EL MAPA DE… 6 de maig de 2020
  • PREGUNTA 19 – QUIN OCELL CANTA 6 de maig de 2020
  • CUINA CONFINADA: PA D’ESPELTA DEL JOSEP 30 de abril de 2020
  • PREGUNTA 18 – QUIN NOM TÉ 29 de abril de 2020
  • PREGUNTA 17 – QUIN OCELL CANTA 29 de abril de 2020
  • PREGUNTA 16 – MIREU LA LLUNA 29 de abril de 2020
  • TALLER DEL COET A LA LLUNA 28 de abril de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: EMPANADES BONÍSSIMES 24 de abril de 2020
  • PREGUNTA 15 – QUIN NOM TÉ 22 de abril de 2020
  • PREGUNTA 14 – MIREU LA LLUNA 22 de abril de 2020
  • PREGUNTA 13 – QUIN OCELL CANTA 22 de abril de 2020
  • TALLER DEL MINIBÀSQUET 20 de abril de 2020
  • EL TALLER, ARA EN SILENCI…PERÒ… 17 de abril de 2020
  • VA DE MALALABARS 16 de abril de 2020
  • PREGUNTA 12 – QUIN NOM TÉ 15 de abril de 2020
  • PREGUNTA 11 – MIREU LA LLUNA 15 de abril de 2020
  • PREGUNTA 10 – QUIN OCELL CANTA 15 de abril de 2020
  • FEM LA MONA…DE L’OBRADOR 12 de abril de 2020
  • PROPOSTA DEL “DIVERDIVENDRES”: FEM LA MONA! 12 de abril de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: Brownie boníssim 10 de abril de 2020
  • TALLER DEL COET I LA LLANÇADORA 10 de abril de 2020
  • PREGUNTA 9 – COM ES DIU AQUESTA PLANTA 8 de abril de 2020
  • ELS OCELLS QUE TENIM A PROP 7 de abril de 2020
  • PREGUNTA 8 – MIREU LA LLUNA 7 de abril de 2020
  • PREGUNTA 7 – QUIN OCELL CANTA 6 de abril de 2020

PROPOSTA DE CUINA: FEM MATÓ

2 de juny de 2020
Escola Taller, General
By : obradorescolataller
No Comments
Views : 1441

FEM MATÓ!

Us proposem una recepta casolana d’un plat tradicional de casa nostra.

El mató és un formatge fresc sense sal i que conté moltes proteïnes. A diferència d’altres formatges frescos, es fa a partir d’una elevada temperatura de la llet. La recepta ja apareix a un llibre medieval molt conegut del segle XIV, escrit en català: “Sent Soví. Llibre de totes maneres de potatges de menjar”

Seguiu els passos que ens ha preparat l’Helena:

1. Els ingredients que necessitareu són: una llimona i un litre de llet.

WhatsApp Image 2020-05-29 at 10.13.08

2. Feu el suc de la llimona.

WhatsApp Image 2020-05-29 at 10.13.08(1)

3. Poseu la llet a escalfar i abans que arrenqui el bull, tanqueu el foc i hi aboqueu el suc de llimona a poc a poc, remenant amb una cullera de fusta.WhatsApp Image 2020-05-29 at 10.13.08(2)

4. Ara la llet comença a formar-se grumolls: són la part més greixosa i una altra part més líquida que és el xerigot.

WhatsApp Image 2020-05-29 at 10.13.08(3)

5. Espereu uns 15 minuts a què es qualli bé.

6. Coleu-ho amb un colador fi i un drap net de cotó al damunt.

WhatsApp Image 2020-05-29 at 10.13.08(5)

7. Feu-ne una bola, cargolant bé la part del drap i prement una mica per tal que surti suc i espereu unes hores.

WhatsApp Image 2020-05-29 at 10.13.08(6)

8. Traieu el drap i ja teniu a punt el mató!

WhatsApp Image 2020-05-29 at 10.13.08(7)

Amb una mica de mel o amb sucre o amb unes quantes nous….tindreu un postre boníssim!!!

Si us en sobra, guardeu-lo a  la nevera.

BON PROFIT!!

 




Gest Ludic L'Obrador S. L.