FEM MATÓ!
Us proposem una recepta casolana d’un plat tradicional de casa nostra.
El mató és un formatge fresc sense sal i que conté moltes proteïnes. A diferència d’altres formatges frescos, es fa a partir d’una elevada temperatura de la llet. La recepta ja apareix a un llibre medieval molt conegut del segle XIV, escrit en català: “Sent Soví. Llibre de totes maneres de potatges de menjar”
Seguiu els passos que ens ha preparat l’Helena:
1. Els ingredients que necessitareu són: una llimona i un litre de llet.
2. Feu el suc de la llimona.
3. Poseu la llet a escalfar i abans que arrenqui el bull, tanqueu el foc i hi aboqueu el suc de llimona a poc a poc, remenant amb una cullera de fusta.
4. Ara la llet comença a formar-se grumolls: són la part més greixosa i una altra part més líquida que és el xerigot.
5. Espereu uns 15 minuts a què es qualli bé.
6. Coleu-ho amb un colador fi i un drap net de cotó al damunt.
7. Feu-ne una bola, cargolant bé la part del drap i prement una mica per tal que surti suc i espereu unes hores.
8. Traieu el drap i ja teniu a punt el mató!
Amb una mica de mel o amb sucre o amb unes quantes nous….tindreu un postre boníssim!!!
Si us en sobra, guardeu-lo a la nevera.
BON PROFIT!!