Aquesta és una proposta de cuina salada!!
POT SER UN PLAT PER SOPAR , UN ENTRANT O UN BERENAR DIFERENT…
Són unes empanades farcides de pollastre i verdures, podeu triar aquelles que us agradin més o afegir-hi d’altres ingredients.
QUÈ US SEMBLA?
Poseu-vos el davantal i a preparar els ingredients!
Per la massa:
1 got d’aigua
1 got d’oli
1 culleradeta de llevat en pols
Farina integral d’espelta o la que us vingui de gust. La quantitat haurà de ser aquella que accepti la massa
Per al farcit:
1 pit de pollastre
1 patata mitjana
1 ceba mitjana
1 pastanaga
1 grapat de pèsols ( poden ser en conserva, congelats o frescos)
Comí
Orenga
Pebre vermell
Opcional: ou dur, panses, olives
I el què se us acudeixi!
Per fer la massa:
1. En un bol hi barregem l’oli i el llevat i mica en mica hi anem posant la farina i el llevat fins aconseguir una massa compacta i que no s enganxi a les mans. Deixem reposar mentre preparem el farcit.
Per fer el farcit:
2. Podem coure la patata i la pastanaga al vapor ( i els pèsols si son frescos).
3. Fem bullir el pit de pollastre uns minutets i el deixem refredar una mica. Quan ja no cremi el desfilen amb les mans.
4. En una paella fem el sofregit de la ceba
5. A la paella on hi tenim la ceba hi afegim la resta de verdures i el pollastre, hi afegim la sal i les espècies, barregem bé i ho deixem coure tot plegat uns minutets.
6. Si hi volem posar olives, panses i ou dur ho afegim ara.
Per muntar les empanades:
6. Agafen porcions de la massa, en fem boles amb les mans i les aplanem amb el corró de manera que ens quedi un cercle.
7. Posem el farcit a una meitat del cercle i pleguem amb l’altra, mirant que quedi ben segellada.
8. Si volem ho podem pintar amb ou batut.
9. Posem les empanades al forn ja calent durant uns 10-15 minuts
I llestos!
Si heu fet la recepta i voleu compartir-ho, podeu enviar-nos una foto. Les anirem publicant al web.
El nostre correu és: lobrador@lobrador.cat.