L'Obrador
  • Qui som
  • Actualitat general
  • El dia a dia de l'escola taller
  • Confinament
  • Escola-taller
  • Al carrer
  • Escoles
  • Aniversaris




Arxiu

  • TALLERS D’ESTIU DEL 28 DE JUNY AL 16 DE JULIOL 27 de abril de 2021
  • MATRÍCULA OBERTA i TALLERS DE SETEMBRE 25 de juny de 2020
  • LES ENDEVINALLES DE L’ISAAC 4 de juny de 2020
  • MOTS RE…MOTS 3 4 de juny de 2020
  • PREGUNTA 32 – MIREU EL SISTEMA SOLAR… 4 de juny de 2020
  • PREGUNTA 31 – QUIN OCELL CANTA 3 de juny de 2020
  • PREGUNTA 30 – QUIN NOM TÉ 3 de juny de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: FEM MATÓ 2 de juny de 2020
  • PREGUNTA 29 – MIREU ELS PLANETES… 28 de maig de 2020
  • PREGUNTA 28 – QUIN NOM TÉ 28 de maig de 2020
  • PREGUNTA 27 – QUIN OCELL CANTA 28 de maig de 2020
  • MOTS RE…MOTS – 2 22 de maig de 2020
  • CUINA CONFINADA: GALETES DE MANTEGA…boníssimes! 22 de maig de 2020
  • PREGUNTA 26 – MIREU EL PLANETA… 20 de maig de 2020
  • PREGUNTA 25 – QUIN NOM TÉ 20 de maig de 2020
  • PREGUNTA 24 – QUIN OCELL CANTA 20 de maig de 2020
  • LES ENDEVINALLES DE L’SAAC 13 de maig de 2020
  • MOTS RE…MOTS 13 de maig de 2020
  • PREGUNTA 23 – QUIN NOM TÉ 13 de maig de 2020
  • PREGUNTA 22 – QUIN OCELL CANTA 13 de maig de 2020
  • L’OBRADOR A LA CARTA 9 de maig de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: ROTLLETS DE CANYELLA 8 de maig de 2020
  • LES ENDEVINALLES DE L’ISAAC 8 de maig de 2020
  • TALLER DE L’IMPULSTAP 7 de maig de 2020
  • PREGUNTA 21 – QUIN NOM TÉ 6 de maig de 2020
  • PREGUNTA 20 – MIREU EL MAPA DE… 6 de maig de 2020
  • PREGUNTA 19 – QUIN OCELL CANTA 6 de maig de 2020
  • CUINA CONFINADA: PA D’ESPELTA DEL JOSEP 30 de abril de 2020
  • PREGUNTA 18 – QUIN NOM TÉ 29 de abril de 2020
  • PREGUNTA 17 – QUIN OCELL CANTA 29 de abril de 2020
  • PREGUNTA 16 – MIREU LA LLUNA 29 de abril de 2020
  • TALLER DEL COET A LA LLUNA 28 de abril de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: EMPANADES BONÍSSIMES 24 de abril de 2020
  • PREGUNTA 15 – QUIN NOM TÉ 22 de abril de 2020
  • PREGUNTA 14 – MIREU LA LLUNA 22 de abril de 2020
  • PREGUNTA 13 – QUIN OCELL CANTA 22 de abril de 2020
  • TALLER DEL MINIBÀSQUET 20 de abril de 2020
  • EL TALLER, ARA EN SILENCI…PERÒ… 17 de abril de 2020
  • VA DE MALALABARS 16 de abril de 2020
  • PREGUNTA 12 – QUIN NOM TÉ 15 de abril de 2020
  • PREGUNTA 11 – MIREU LA LLUNA 15 de abril de 2020
  • PREGUNTA 10 – QUIN OCELL CANTA 15 de abril de 2020
  • FEM LA MONA…DE L’OBRADOR 12 de abril de 2020
  • PROPOSTA DEL “DIVERDIVENDRES”: FEM LA MONA! 12 de abril de 2020
  • PROPOSTA DE CUINA: Brownie boníssim 10 de abril de 2020
  • TALLER DEL COET I LA LLANÇADORA 10 de abril de 2020
  • PREGUNTA 9 – COM ES DIU AQUESTA PLANTA 8 de abril de 2020
  • ELS OCELLS QUE TENIM A PROP 7 de abril de 2020
  • PREGUNTA 8 – MIREU LA LLUNA 7 de abril de 2020
  • PREGUNTA 7 – QUIN OCELL CANTA 6 de abril de 2020

CUINA CONFINADA: PA D’ESPELTA DEL JOSEP

30 de abril de 2020
Escola Taller, General
By : obradorescolataller
No Comments
Views : 805

Aquesta proposta de Cuina ens arriba de la mà del Josep que ve a L’Obrador i que ens ens proposa que fem de forners:

Pa d'espelta Josep Cc

PA D’ESPELTA

L’espelta (Triticum spelta) és un gra menys conegut i molt més antic que el seu cosí modern, el blat (Triticum aestivum). S’estima que l’espelta ja es conreava fa més de 7.000 anys!

Tot i que és cert que l’espelta i el blat són molt semblants, en realitat hi ha grans diferències entre aquests dos grans. L’espelta té un valor nutricional superior al blat, és més digestiu i conté menys gluten que el blat.

Però, per això, no és apte tampoc per a celíacs.

 

Necessitarem:

- 500g de farina d’espelta

- un sobre de llevat per fer pa

- un got i mig d’aigua

- un polsim de sal

Mans a la massa….com comencem?

- Barregem la farina, el llevat i la sal en un bol i hi aboquem l’aigua.

- Treballem la massa fins que quedi com una bola (al principi és molt enganxós però de mica en mica, en anar amassant, agafa consistència).

- Ho deixem reposar tapat amb un tovalló de roba durant un parell d’hores.

- Amassem les formes del pa, els fem uns talls a sobre amb un ganivet i deixem que reposin una mica més.

- Ho posem al forn preescalfat a 200º durant 45 minuts aproximadament.

i…nyam, nyam…ens el mengem!

Si heu fet la recepta i voleu compartir-ho, podeu enviar-nos una foto dels vostres pans.

Les anirem publicant al web.

El nostre correu és: lobrador@lobrador.cat.

 

 




Gest Ludic L'Obrador S. L.