Aquesta proposta de Cuina ens arriba de la mà del Josep que ve a L’Obrador i que ens ens proposa que fem de forners:
PA D’ESPELTA
L’espelta (Triticum spelta) és un gra menys conegut i molt més antic que el seu cosí modern, el blat (Triticum aestivum). S’estima que l’espelta ja es conreava fa més de 7.000 anys!
Tot i que és cert que l’espelta i el blat són molt semblants, en realitat hi ha grans diferències entre aquests dos grans. L’espelta té un valor nutricional superior al blat, és més digestiu i conté menys gluten que el blat.
Però, per això, no és apte tampoc per a celíacs.
Necessitarem:
- 500g de farina d’espelta
- un sobre de llevat per fer pa
- un got i mig d’aigua
- un polsim de sal
Mans a la massa….com comencem?
- Barregem la farina, el llevat i la sal en un bol i hi aboquem l’aigua.
- Treballem la massa fins que quedi com una bola (al principi és molt enganxós però de mica en mica, en anar amassant, agafa consistència).
- Ho deixem reposar tapat amb un tovalló de roba durant un parell d’hores.
- Amassem les formes del pa, els fem uns talls a sobre amb un ganivet i deixem que reposin una mica més.
- Ho posem al forn preescalfat a 200º durant 45 minuts aproximadament.
i…nyam, nyam…ens el mengem!
Si heu fet la recepta i voleu compartir-ho, podeu enviar-nos una foto dels vostres pans.
Les anirem publicant al web.
El nostre correu és: lobrador@lobrador.cat.